Landsbyindex

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Formålet med Landsbybilleder.dk


Hvorfor gør vi det?
Vores beskedne formål med denne hjemmeside er at skabe et sted hvor billeder af huse og bygninger i danske landsbyer kan blive samlet under et tag. Der er mange der gennem tiderne har set eller på en anden måde fået snakker om diise huse og bygninger. På samme måde er der mange der ofte siger eller ihvertfald tænker - at det ville være trist om disse huse og bygninger gik tabt for fremtidige generationer - og det er netop det vi her forsøger at råde bod på.
Projektet har som mål at
  • bidrage til Dansk lokalhistorie
  • være en kilde for slægtsforskere
  • være en resurse til brug ved undervisning i folkeskolen
  • være en resurse til brug ved undervisning og aktiviteter for ældre i eksempelvis datastuer, aktivitetscentre, aftenskoler m.m.
Ophavsret
Ophavsretten til billederne på Landsbybilleder.dk tilhører fotografen og/eller den der har indsendt disse. Billederne må ikke benyttes uden tilladelse fra fotografen og/eller den der har indsendt disse. Det er tilladt at linke til alt materiale på denne hjemmeside.
Nyhedsbrev
Nyhedsbrevet man kan tilmelde sig til via disse sider er det samme nyhedsbrev som tilbydes via hjemmesiden Landsbyhistorier.dk.
Hjælp os!
Vi håber at få så mange som muligt til at bidrage med historier til hjemmesiden. Du kan hjælpe os ved at gøre personer som kender historierne opmærksom på denne hjemmeside, ved at fortælle vidt og bredt om den.

Vi samler lokalhistorisk viden baseret på fortællinger, sagn og historier fra alle egne af Danmark. I modsætning til andre historie-relaterede sider, er Landsbyhistorier.dk baseret på materiale udarbejdet på frivillig basis rundt om i landet, af de mange mennesker som ønsker at bidrage til denne folkemindesamling.

Mangler din landsby på listen, kender du dele af din bys historie eller kender du til en person som du ved kender en af landsbyens historier, så tip en ven om landsbyhistorier.dk eller fortæl din historie til os.

Her er nogle af de byer, der i dag er repræsenteret på Landsbybilleder og Landsbyhistorier: Agerup, Agersø, Als, Arløse, Askø, Aunslev, Bælum, Bistrup, Bølling, Bradsted, Brorup, Bursø, Christiansø, Dybbøl, Ebeltoft, Edderup, Egtved, Engesvang, Enø, Fabjerg, Fangel, Fiskebæk, Fjenneslevmagle, Flintinge, Fodby, Fårup Purhus, Gedsted, Gerlev, Gerå, Gjesing, Glenstrup, Graverhuse, Grove, Grynderup, Gråsten, Gudme, Guldbæk, Gyrstinge, Hæsum, Handest, Harrested, Havbro, Helberskov, Helligsø, Hjardemål_Klit, Hjortshøj, Hjulby, Hørmested, Hørup, Holbæk, Horne, Hvalsø, Hyllinge, Hårslev, Kølkaer, Kundby, Kvislemark, Ladby, Ledøje, Lemvig, Lerbæk, Lettebæk, Lillebrøndum, Magleby, Marvede, Menstrup, Mern, Måbjerg, Nimtofte, Nordrupvester, Nørbæk, Nørreby, Nørrenissum, Nørresem, Nørresøby, Øllerup, Ørslevvester, Østerby, Østerhornum, Østermark, Østertørslev, Oure, Oure, Oustrup, Ramløse, Refsvindinge, Saltø, Sem, Skødstrup, Skraverup, Skrødstrup, Skuldbøl, Slaglille, Søndenbro, Solbjerg, Stenbæksholm, Stenvad, Storerestrup, Sundby, Svankær, Thorslunde, Tingsted, Tirstrup, Tjæreby, Tønning, Tornemark, Torsted, Tyvelse, Tågelund, Vallensved, Veddum, Viemose, Vinstrup, Vittarp, Volstrup, Vorde, Vorgod, Vork, Vormark, Vorning, Vrist, Våbensted, Aarestrup, Aastrup

Vi passer på landsbyernes huse og bygninger!

Nyhedsbrev
Med jævne mellemrum udsender vi et nyhedsbrev. Det er gratis at modtage, og du kan til enhver tid framelde dig, hvis du ikke længere ønsker at modtage det.